personalNăscut la 26 aprilie 1980, în Bucureşti, dr. Alexandru Viţălaru a urmat cursurile Liceului Teoretic “Dante Alighieri” până în 1998, când a susţinut examenul de admitere la Facultatea de Medicină Veterinară Bucureşti, pe care a absolvit-o cu media de licenţă 9,92, în anul 2004. În acelaşi an s-a înscris la doctorat în Medicină Veterinară, specializarea Obstetrică-Ginecologie, sub îndrumarea de excepţie a Prof. Dr. D.h.c. Florian Seiciu. Doctoratul l-a susţinut în octombrie 2009, fiindu-i acordat calificativul FOARTE BINE.

În anul 2007, a absolvit cursurile de Master la Facultatea de Medicină Veterinară Bucureşti, Specializarea „Clinică şi Farmacie Veterinară” cu media 10, ca şef de promoţie.

Din ianuarie 2008 este Asistent universitar la Facultatea de Medicină Veterinară din Bucureşti, la Disciplina de Obstetrică-Ginecologie.

În decursul anilor a participat la numeroase seminarii ştiinţifice şi congrese ale profesiei, unde a susţinut peste 30 de lucrări ştiinţifice pe teme legate de patologia reproducţiei, biotehnologii de reproducţie, chirurgie a aparatului genital şi al glandei mamare. De asemenea, din 2005, face parte din colectivele de cercetare ale mai multor contracte şi granturi de cercetare, în urma cărora s-a reuşit elaborarea unor noi protocoale de transfer de embrioni la rase valoroase de bovine, cu rezonanţă în alimentaţia omului.

Din anul 2006, este invitat la numeroase emisiuni de televiziune ca referent de specialitate, emisiuni cu teme medicale, dar şi de divertisment.

A început să își cultive pasiunea sa, chirurgia oncologică, în anul 2009 şi a participat la numeroase Congrese şi Simpozioane medicale, atât umane, cât şi veterinare. Din 2010, prezintă la o serie de Congrese şi Simpozioane, lucrări ample de chirurgie generală şi chirurgie oncologică.

În august 2012, începe colaborarea cu Gerry Polton MA VetMB MSc (Clin Onc) DipECVIM-CA (Onc) MRCVS de la North Downs Specialist Referrals, pe tema oncologiei clinice şi aplicate la carnivorele domestice. Tot în aceeaşi perioadă debutează şi colaborarea la un amplu studiu global al TVT, în colaborare cu geneticianul Elizabeth Murchison de la The Sanger Institute, UK.

Pe plan personal, este căsătorit cu Silvia din 2004, iar în 2007, s-a născut prima fata, Natalia. Al doilea copil, Sofia s-a născut în 2008. Pentru Alexandru Viţălaru, acestea reprezintă cele mai mari realizări ale sale.

 Alexandru Vitalaru